Novi Sad
01.02.2013.
10:29 > 11:47
Sociolog Branka Mandić dobila je u petom mesecu trudnoće otkaz u Centru za socijalni rad. Zbog stresa koji je doživela, ona je 2. januara primljena u bolnicu u kojoj je ležala dve nedelje.
  • 11.02.2013 16:38
    SVAKA CAST
    Bravo za hrabrost Dule da izadjete i svima kazete sta se desilo!!!!!
  • savet

    02.02.2013 08:51
    svima
    vidim da se mnogi zale, kao i oni su imali isti slucaj, pa sto je ovo posebno. ako cutite kad dobijete otkaz nece se nista promeniti, ova devojka je javno izasla i rekla, tako da savetujem i ostalima isto. imate medije, inspekciju rada, ombudsmana gradskog i pokrajinskog. tisina je odobravanje.
  • Spark

    02.02.2013 08:21
    gradonacelnik
    Gradonacelnik naredio da se trudnica vrati na posao, ne zbog nje same, vec zbog problema 'bele kuge'!!!
  • !

    02.02.2013 07:41
    Kad će ta obećana departizacija?
    Samo politički opredeljene štite ko bele medvede jer se jedni drugih boje...da bi neko mogo lanuti o krađama... FUJ!
  • gospodin bubilić

    01.02.2013 22:57
    i meni je istekao ugovor....
    i meni je istekao ugovor o radu i to istog dana kada sam se porodila i nije produžen. prethodno mi je u šestom mesecu trudnoće istekao jedan u nizu tromesečni ugovor (ukupno sam radila u firmi dve godine, sa jednim prekidom od mesec i po dana, da me ne bi morali primiti na neodređeno) pa su me telefonom obavestili da od ponedeljka ne dolazim na posao a ja naravno odmah dobila kontrakcije i završila na bansedinima. naravno i pre i posle toga x ljudi je primljeno. obećavali da će me vratiti kad mi istekne bolovanje (prijavila se posle isteka ugovora na privatnu firmu, samo uplatila doprinose za jedan mesec da bi ostvarila pravo na bolovanje)... bolovanje isteklo, banka puca, ništa od mog posla, ja na birou... eto možete pogoditi i gde sam radila...
    kome ja da se žalim? staroj, dobroj upravi za vodovod :)
  • Nije u redu

    01.02.2013 20:38
    S Strbuhom bez kruha
    Medju mojim poznanicama ih je jako mnogo ostalo bez posla u trudnoci. Premnogo da bi se to icim pravdalo. Otkaz urucen par dana nakon saopstavanja, ili koji mjesec kasnije ili na dan povratka sa porodiljskog. Neke su radile na ugovore koji su produzavani godinama, a onda eto bas kad su trudne vise ne trebaju firmama. Nekima je pri zaposljavanju eksplicitno postavljano pitanje da li planiraju jos da radjaju, i to tako da je jasno kao dan sta ih u tom slucaju ceka, a neke su uslovljavane da ne radjaju bar 2g blanko otkazima. Nekima je cak predlagano da vide sa ljekarima da im 'otvore trudnicko' pa da drzava placa, a da one ipak dolaze na posao.

    Uz sve to, svaka usluga trudnicama i porodiljama je zakomplikovana do besvjesti, administracija, zdravstvo i predskolske ustanove. Postoji uzasno mnogo paradoksa u sistemu. Uz to se ne libimo da zene u trudnoci i tek ostvarene majke ostavimo i bez posla i bez primanja, kao da su skotne keruse. Mi bi da nemamo kugu, ali bi da zene radjaju negdje tamo, ali da nam ta djeca izrastu u zdrave i skolovane ljude koji ce nam donijeti prosperitet...

    ... Eto u takvo smo se drustvo pretvorili. I zato ovakve price treba da budu vijest. Ne bi li se osvjestili i pomjerili! Jer ako ovako nastavimo, odrasce ta djeca, ali negdje daleko ...
  • istina

    01.02.2013 20:20
    Svi partijaši su prevaranti!
    Stoka partijaška!

    Svi su slagali da žele departizaciju!

    Svi su lažovi i prevaranti!

    Ovde nikad neće biti bolje!
  • E sta mi sve

    01.02.2013 19:08
    prolazimo
    Ja kada sam ostala trudna, otisla sam pretpostavljenom da kazem dobru i losu vest... Kada ssam prijavila DOBRU, da sam trudna, on je poceo kao eto ja sada ne treba da se opustim i ponasam kao bolesna, vec treba da dam sve od sebe u poslu.....E a kada sam mu rekla LOSU VEST- DA SAM OD DANAS NA BOLOVANJU, samo sto me nije pojeo.... A kada sam se vratila na posao nakon bolovanja, bila sam kaznjena i 6 meseci mi nije dao nista da radim... dok koleginica nije dala otkaz i njen posao prebacio na mene....
  • Pitam se...

    01.02.2013 17:43
    Drzavni posao
    Na hiljade trudnica ostaju bez posla kada im istekne ugovor na odredjeno kod privatnika. Zasto je ovo odjednom vest? Zato sto se smatra normalnim da drzavni sluzbenici treba da budu zasticeni kao "beli medvedi"?
  • Vladimir

    01.02.2013 14:08
    @ neko iz mase

    Ne moze da postoji " neutralan " medij posto neko mora da ih placa kao i svuda u svetu, tako i ovi, naginju ka onima ko ih vise plati, kao sto i u blicu pljuju po snsu ( citaj zuti list ) tako i ovde negde naginju.
  • drug član

    01.02.2013 13:00
    ali smo dovoljno uredjeno društvo
    da pripadnici fantomskih/ad-hoc/odcepljenih partija/organizacija postaju savetnici za sve i svašta bez i dana rada i iskustva
  • roditelj

    01.02.2013 12:51
    davno sam shvatio
    Centar za socijalni rad u Novom Sadu je POGANA institucija!
  • Filip

    01.02.2013 12:33
    PU!
    PU!
  • S.

    01.02.2013 12:29
    Sasvim se slazem sa Nekim Iz Mase. Ovo je jedini sajt sa vestima koji citam i za to postoji razlog. Nemojte ga pokvariti.
  • The Kid

    01.02.2013 11:56
    Stop nasilju nad trudnicama
    Nadam se da će opet reagovati Predsednik Skupštine Srbije i predsedavajući Odbora za prava deteta Nebojša Stefanović. Koji je već jednu trudnicu vratio a posao.
    "Udar na svaku porodilju je udarac na državu, zaključio je Stefanović.On je rekao da će sa pravnicima i ministrima u Vladi Srbije konsultovati o mogućnosti izmena zakona koji regulišu položaj trudnica i porodilja u srpskom društvu, kako bi se zaštitio opstanak na radnom mestu i nakon porođaja."
  • Pera

    01.02.2013 11:49
    Muka mi je
    Stvarno je ovo sramota ! Ovo je vec koji naslov da citam u novinama da otpustaju trudnice u Srbiji. Nema to veze koje kako dosao i iy koje je stranke ovde se prica o trudnicama ,svim u Srbiji, koje su potpuno ne zasticene i ponizene u svakom smislu.
    Od zakona o radu ,do propisa pa do sramotnih PDV nameta na hranu i odecu . Vama kao novinarima svaka cast sto pisete sta se desava trudnicama ,ali ova izjava direktora koji je uradio sve sto je u njegovoj ingerenciji nije za komentar. Voleo bi da je to njemu neko uradio
    Stidi se Srbijo i nemoj da kukas kada po njoj ne bude niko hodao!
  • Zorana

    01.02.2013 11:47
    bolesno drustvo
    http://www.youtube.com/watch?v=tr0_r2FcGKQ

    Sve su obecali ... i na kraju se desilo ... nista.
  • Sedam

    01.02.2013 11:40
    @ Kosovo Je Srbija
    Nije.
  • Mirko

    01.02.2013 11:23
    @Neko Iz Mase
    Svejedno, treba da podrzimo sto veci broj trudnica, makar i na ustrb kojekakvih firmi poput doticne, cije je postojanje produkt besmisla, nelogike i birokratije.

    Taj centar u Srbiji treba privatizovati, a poostriti kontrole rada privatnih centara...
  • komentator

    01.02.2013 11:17
    informacija nije potpuna
    dok ne čujemo šta o svemu misli mister Fajgelj
  • 01.02.2013 11:14
    Istekla veza
    Inače za prakse i Prve šanse u NSZ-u su imali novac samo za one koji imaju vezu
  • ANTONIJA

    01.02.2013 11:06
    Žao je meni žene ali ruku na srce u svim tim državnim ustanovama ih ima toliko da ni stolica nemaju dovoljno,konačno sve smo to prošli i moj muž i ja ,oboje imamo fakultet pa o nama niko nije pisao
  • Косово је Србија

    01.02.2013 10:53
    Она није ни имала посао, ту је дошла преко прве шансе и осталих глупости које су измислили жути. Зна се ко су запослени, радници запослени на неодређено. Најлакше је да затрудниш и ето посла за стално у државној установи. Што јој за стално није дао тај који ју је ту убацио? Заправо он јој је и дао отказ, на одложено..
  • neko iz mase

    01.02.2013 10:47
    naslov
    Daleko od toga da odobravam ovaj događaj, ali naslov ne odgovara iznetim cinjenicama u tekstu. Žena nije dobila otkaz, već joj nije produžen ugovor. Senzacionalističkim naslovima sami sebi narušavate ugled i nepristrasnost, a to je ono što treba da odlikuje jedan medij u Srbiji. Dosta nam je i opozicionih i pozicionih medija. Trebaju nam neutralni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna